Endodonția reprezintă specialitatea stomatologică ce se ocupă de prevenirea, diagnosticul și tratarea afecțiunilor pulpei dentare, rădăcinilor dentare și regiunii periapicale (tratament punga puroi).


18Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) este necesar atunci când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Netratată , infecţia cantonată iniţial în interiorul dintelui se extinde , în timp, spre osul maxilar şi tesuturile moi din jurul dintelui. Aceste procese patologice cauzează durere persistentă, datorată pulpei inflamate sau iritării ţesuturilor vii din jurul rădăcinii, distrugerea osului,  inflamarea şi deformarea ţesuturilor din vecinatate. Numai tratamentul endodontic, prin curăţarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina pe termen lung infecţia.

În timpul tratamentului endodontic, medicul îndepărtează ţesuturile inflamate sau necrozate curăţând de resturi organice şi bacterii întregul sistem de canale situat în interiorul rădăcinilor dintelui, pe care apoi îl  umple etanş cu un material biocompatibil.

În timpul tratamentului endodontic, dintele pe care se intervine trebuie complet izolat de cavitatea bucală a pacientului cu ajutorul sistemului de digă. Acesta constă dintr-o ramă pe care este întinsă o membrană de latex de unică folosinţă. Membrana este perforată doar în dreptul dintelui pe care se aplică şi este menţinută pe acesta cu ajutorul unei clame metalice. Astfel, medicul vede numai dintele pe care lucrează.

Acest sistem de izolare oferă mai multe avantaje:

 • saliva şi bacteriile nu mai pot pătrunde din cavitatea bucală în dinte
 • canalele pot fi menţinute curate şi uscate
 • nu mai pot pătrunde materiale străine în cavitatea bucală a pacientului
 • este eliminat riscul înghiţirii sau aspirării instrumentarului de dimensiuni mici
 • pacientul poate înghiţi propria salivă, nemaifiind necesar aspiratorul care usucă neplăcut mucoasa bucală
 • obrajii, limba, buzele şi gingiile sunt ferite de acţiunea instrumentelor tăietoare
 • soluţiile de irigare cu gust neplăcut sau caustice nu mai pot veni în contact cu cavitatea bucală a pacientului
 • având vizibilitate foarte bună, medicul se poate concentra mai bine în timpul manoperelor migăloase ale tratamentului endodontic

tratament-canal-radacinaAVANTAJ TRATAMENT ENDODONȚIE DALMIO-DENT:

 • sterilizarea canalelor (la tratamentele tradiționale se utilizează doar dezinfectante, care scad riscul de recidivă)
 • număr redus de ședințe (în majoritatea cazurilor 1 ședință)
 • risc de recidivă foarte scăzut
 • absența durerii
 • regenare tisulară periapicală (vindecare osoasă în jurul rădăcinii) rapidă

Beneficiile Dalmio-Dent

DOCTORI SPECIALIZAȚI

untitled-2Vă scăpăm rapid, sigur şi fără dureri, de orice problemă dentară aţi avea, graţie unei echipe unice, aflată în permanentă perfecţionare.

TRATAMENTE PERSONALIZATE

untitled-5Stabilim diagnosticul şi alegem împreună tratamentul ce vă oferă cea mai bună alternativă de rezolvare a problemei dentare.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

untitled-1Suntem întotdeauna la curent cu cele mai inovatoare tehnici şi proceduri stomatologice, ca dumneavoastră să aveţi parte doar de cele mai bune servicii.


PROGRAMEAZĂ-TE LA CONSULTAŢIE

icon_03-360x360Consultaţia stomatologică are ca obiectiv de bază evaluarea stării de sănătate orală a pacientului, stabilindu-se astfel, după caz, un diagnostic urmat de un plan de tratament. Astfel formarea unei legături de tip doctor-pacient, reprezintă un prim pas în procesul de tratament.