Pedodonția sau stomatologia infantilă se ocupă cu afecțiunile dentare la copii cu dentiție temporară (dinți de lapte) sau mixtă (dinți de lapte amestecați cu dinți definitivi).


stomatologie-pediatrica

Pedodonția are aspecte diferite de stomatologia adultului, atât din considerente locale – dinții copiilor sunt diferiți  de dinții adulților – cât și din perspective generale – prezența unui organism în dezvoltare.

Psihologic, copilul va manifesta teama față de o intervenție stomatologică, dar o atmosferă plăcută în cabinet și un medic cu tact capabil să speculeze curiozitatea specifică vârstei și dorința copilului de cunoaștere, pot schimba radical aceste sentimente. Copiii ajung astfel să treacă fără reținere pragul clinicii noastre.

Stomatologia modernă acordă o importanță mare păstrării dinților de lapte pe arcade până la vârsta la care aceștia cad singuri. Ei au rolul de a menține spațiul pentru dinții definitivi. Extracția înainte de termen a dinților de lapte duce la pierderea spațiului și la înghesuirea dinților definitivi.

De aceea este foarte important tratamentul cariilor la dinții de lapte care mai trebuie să rămână pe arcadă o perioadă de timp pentru a evita mai târziu tratamente ortodontice mai elaborate. Nu mai puțin importantă este starea de confort și de încredere în sine a copilului dumneavoastră, care se va putea mândri cu dințișorii cei mai frumoși și cei mai sănătoși!

Servicii de pedodonție

  • tratamente de profilaxie- sigilarea șanțurilor și fosetelor molarilor de 6 ani, fluorizare
  • tratamentul cariilor simple și complicate
  • gama complexă de aparate dentare
  • extracție dinte temporar sau permanent
  • endodonție pediatrică

Beneficiile Dalmio-Dent

DOCTORI SPECIALIZAȚI

untitled-2Vă scăpăm rapid, sigur şi fără dureri, de orice problemă dentară aţi avea, graţie unei echipe unice, aflată în permanentă perfecţionare.

TRATAMENTE PERSONALIZATE

untitled-5Stabilim diagnosticul şi alegem împreună tratamentul ce vă oferă cea mai bună alternativă de rezolvare a problemei dentare.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

untitled-1Suntem întotdeauna la curent cu cele mai inovatoare tehnici şi proceduri stomatologice, ca dumneavoastră să aveţi parte doar de cele mai bune servicii.


PROGRAMEAZĂ-TE LA CONSULTAŢIE

icon_03-360x360Consultaţia stomatologică are ca obiectiv de bază evaluarea stării de sănătate orală a pacientului, stabilindu-se astfel, după caz, un diagnostic urmat de un plan de tratament. Astfel formarea unei legături de tip doctor-pacient, reprezintă un prim pas în procesul de tratament.