Care este secretul unui zâmbet superb? Ştim că un zâmbet frumos ne conferă mai multă încredere, atrage admiraţia celor din jur şi ne ajută să interacţionăm mult mai uşor. Dinţii sănătoşi, perfect aliniaţi sunt ingredientul de bază pentru un zâmbet perfect.


20Există câteva mici secrete de care trebuie să ţineţi cont atunci când vine vorba despre îngrijirea dinţilor.

1. Periaţi-vă dinţii de două ori pe zi
Periaţi-vă dinţii zilnic, dimineaţa şi înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, nu vă spălaţi dantura imediat după expunerea smalţului dinţilor la acizii, care se găsesc în unele alimente sau băuturi.

2. Vizitaţi medicul dentist în mod regulat
Este foarte important să mergeţi la un control stomatologic cel puţin o dată pe an. Nu numai că medicul dentist va putea să identifice problemele de sănătate orală din timp, dar este şi ocazia perfectă pentru o curăţare profesională a dinţilor.

3. Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată
Cea mai bună reţetă pentru dinţi sănătoşi este o dietă sănătoasă şi echilibrată! Mâncaţi fructe şi legume, dar evitaţi expunerea îndelungată a dinţilor la substanţele acide pentru a preveni eroziunea acidă. Evitaţi consumul de alcool şi fumatul, pentru că acestea pot cauza probleme grave de sănătate orală.

4. Folosiţi aţa dentară
Folosiţi şi produse de curăţare interdentară, precum aţa dentară, pentru a elimina mâncarea şi placa bacteriană acolo unde se strânge de obicei: între dinţi şi de-a lungul gingiei.

5. Aveţi grijă de dinţii sensibili
Aproape 1 din 3 persoane suferă de un anumit grad de sensibilitate dentară. În cazul în care consumul de alimente reci sau fierbinţi este dureros sau simţiţi durere în timpul periajului, consultaţi medicul dentist pentru a determina cauza.

6. Hidrataţi-vă
Oricine are gura uscată în anumite circumstanţe, uneori din cauza medicamentelor. Este mai mult decât incomod, deoarece poate creşte riscul de boli ale gingiilor, de apariţie a cariilor dentare şi a infecţiilor bucale. Pentru a stimula salivarea consumaţi apă regulat.

Comments are closed.