cristina_dentOdată instalată, evoluţia cariei dentare nu mai poate fi oprită decât prin tratament propriu-zis, care constă în îndepărtarea substanţei cariate şi obturarea cavităţii rezultate cu materiale speciale care refac dintele din punct de vedere estetic şi funcţional. Pentru un confort sporit al pacientului, această manoperă se va efectua sub anestezie locală.

Netratată, caria va duce la inflamaţia nervului dentar, cu crize dureroase tipice. În acest caz, pe lângă restaurarea dintelui, fiind necesar şi tratamentul endodontic.

Filozofia noastră este de avea o atitudine cât mai conservatoare în abordarea tratamentului cariei dentare, încercând să păstrăm cât mai mult din substanţa dentară sănătoasă. Primul pas în acest demers este făcut prin diagnosticarea precoce a leziunilor incipiente.

Un rol important îl joacă mijloacele de diagnosticare, cu ajutorul cărora se pot detecta leziuni abia constituite de dimensiuni foarte mici, greu observabile cu ochiul liber. Un alt examen obligatoriu îl constituie radiografiile ce surprind cu acurateţe cariile incipiente interdentare, greu de detectat prin examen clinic.

În trecut se foloseau materiale dentare care pe lângă faptul că nu ofereau o estetică satisfăcătoare, mai necesitau şi crearea unor retenţii mecanice în dinte, ceea ce presupunea îndepărtarea suplimentară de ţesut dentar sănătos pentru retenţionarea obturaţiei. Din păcate, sacrificiul biologic era important.

Apariţia tehnicii adezive de obturare a reprezentat o adevărată revoluţie în stomatologie. Este vorba despre materialele compozite, cunoscute sub denumirea de obturaţii fizionomice (de culoarea dintelui), care stabilesc o legătură chimică cu substanţa dură dentară prin utilizarea unor adezivi speciali. Această proprietate permite realizarea unor preparaţii dentare minim-invazive, constând în îndepărtarea strictă a substanţei dentare cariate cu ajutorul unor freze miniaturale . Mijloacele de magnificare (lupa, microscop) cresc considerabil calitatea manoperei.

Deoarece tehnica de obturare adezivă persupune existenţa unui câmp de lucru uscat, medicul va apela la diga dentară, o folie izolatoare din latex, fixate pe dinţi cu ajutorul unor cleme speciale. Astfel se reduce la minim posibilitatea contaminării cu salivă. Acest lucru permite obţinerea unei adeziuni perfecte între dinte şi materialul de obturaţie, crescând rata de succes pe termen lung a restaurării dentare şi implicit a duratei de viaţă a dintelui pe arcadă. Succesul însă rezultă din competenţă, experienţă, precizie şi perfecţiune.


Beneficiile Dalmio-Dent

DOCTORI SPECIALIZAȚI

untitled-2Te scăpăm rapid, sigur şi fără dureri, de orice problemă dentară ai avea, graţie unei echipe unice, aflate în permanentă perfecţionare.

TRATAMENTE PERSONALIZATE

untitled-5Stabilim diagnosticul şi alegem împreună tratamentul ce îţi oferă cea mai bună alternativă de rezolvare a problemei dentare.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

untitled-1Suntem întotdeauna la curent cu cele mai inovatoare tehnici şi proceduri stomatologice, ca tu să ai parte doar de cele mai bune servicii.


PROGRAMEAZĂ-TE LA CONSULTAŢIE

icon_03-360x360Consultaţia stomatologică are ca obiectiv de bază evaluarea stării de sănătate orală a pacientului, stabilindu-se astfel, după caz, un diagnostic urmat de un plan de tratament. Astfel formarea unei legături de tip doctor-pacient, reprezintă un prim pas în procesul de tratament.